Gratis bezorgd v.a. 100,-
Eenvoudig in te stellen
100% dansgarantie

Wat is een silent disco en hoe werkt het?

Silent disco betekend letterlijk stille disco, maar wat is een Silent disco nou eigenlijk en hoe werkt een silene disco? Wij, van Super Silent Disco willen dat graag aan je uitleggen.

Wat is een silent disco?

Een silent disco is een feest of evenement waarbij de muziek wordt afgespeeld via draadloze koptelefoons in plaats van luidsprekers. Op deze manier kunnen de feestgangers naar de muziek luisteren zonder dat het geluid de omgeving stoort. Het ziet er vaak hilarisch uit, omdat iedereen aan het dansen is op muziek die anderen niet kunnen horen. Bij Supersilentdisco worden er ook verschillende kanalen op de koptelefoons aangeboden, zodat er keuze is uit verschillende muziekgenres.

Hoe werkt een silent disco?

Nu weet je wat een silent disco is, maar hoe werkt een silent disco nou eigenlijk? Bij een silent disco krijgt iedereen een eigen koptelefoon. Iedereen kan kiezen uit tot wel 3 verschillende kanalen om zijn of haar favoriete muziek te beluisteren. Elk kanaal heeft zijn eigen kleur, waardoor je dus van je vrienden en/of familie kan zien wat ze beluisteren. Silent disco sets worden meestal gehuurd omdat dat voordeliger is dan kopen. Wij van Supersilentdisco bieden deze sets aan!

Hoe werkt een silent disco: de bezorging

Wij bezorgen de silent disco set in een stevige box bij je. Wanneer jij de set met hoofdtelefoons en zender(s) ontvangen hebt, kan je beginnen met het opstarten en instellen van de silent disco! Kom je er niet uit? Geen probleem, wij hebben een duidelijke handleiding voor jou gemaakt om alles eenvoudig in te stellen!

Download onze handleiding!

Hoe werkt het instellen van een silent disco?

Eerst het aansluiten en instellen van de zender voor een kanaal:

  1. Sluit de stroomadapter aan in het stopcontact en sluit deze aan op de zender

  2. Het rode led-indicator lampje brandt zodra de stroom juist is aangesloten. (zonder een audiosignaal zal de zender zichzelf na 3 á 5 minuten uitschakelen)
  3. Sluit nu jouw telefoon, laptop of DJ-set aan op de zender. Dit is makkelijk te doen met de bijgeleverde kabels. Vanzelfsprekend sluit het rode en witte uiteinde aan in hetzelfde kleur gaatje in de zender.
  4. Nu je de audiobron hebt aangesloten is het tijd om een kanaal te selecteren voor de zender. Kies hiervoor CH1, CH2 of CH3.
  5. Let op! Heb je meerdere zenders (voor meerdere kanalen) Plaats de zenders dan minimaal 50cm van elkaar! En zet elke zender op een verschillend kanaal (CH1, CH2 óf CH3)
  6. Jouw zender voor één kanaal is nu ingesteld en aangesloten!

Nu verder met de draadloze hoofdtelefoon:

  1. Zet de hoofdtelefoon aan bij de powerknop knop aan de onderkant. De oorschelp zal direct oplichten in een rode, groene of blauwe kleur.
  2. Vervolgens schakel je een kanaal in met de kanaalschakelaar, welke aan de zijkant zit. Zorg ervoor dat je de zender op het juiste kanaal hebt ingesteld. De oorschelpen zullen oplichten in de kleur die hoort bij het kanaal. Blauw (CH1), Rood (CH2) of Groen (CH3).
  3. Het volume kan je instellen met de volumeregelaar op de andere oor. Stel hierbij het volume in dat voor jou prettig is!
  4. Gelukt? Top! Zet dan nu de Silent Disco Spotify lijstjes aan, en het feest kan beginnen!

 

Meer informatie over hoe een silent disco werkt

Ben je enthousiast geworden en wil je ook silent disco party organiseren? Huur dan nu jouw Silent Disco koptelefoons bij Super Silent Disco!

Heb je na het lezen van dit blog nog vragen over de RGB Silent Disco koptelefoons? Neem dan gerust contact met ons op via  info@supersilentdisco.nl

Silent Disco huren – Super Silent Disco is jouw partner voor het huren van een silent disco door heel Nederland.

Veel plezier met de silent disco set van Super Silent Disco!

Bezorging bij jouw thuis

Luister je eigen (of onze) muziek

Hoge kwaliteit geluid

Snelle service

FAQ

Een silent disco is een evenement waarbij mensen naar muziek luisteren en dansen met behulp van draadloze hoofdtelefoons. In plaats van dat de muziek door traditionele luidsprekers wordt afgespeeld, ontvangt elke deelnemer de muziek via zijn of haar koptelefoon.
Met behulp van de meegeleverde aansluitkabels kun je diverse apparaten verbinden met onze zender. Denk aan het aansluiten van je telefoon, tablet, laptop of zelfs DJ-uitrusting.
Je kunt in totaal gebruik maken van 3 zenders. Door deze verschillende zenders kan je kiezen tussen verschillende muziekgenres. Zo is er voor ieder wat wils!
Ja, de koptelefoons bij een silent disco zijn draadloos. Hierdoor heb je tijdens het dansen en luisteren naar de muziek volledige bewegingsvrijheid zonder dat je hinder ondervindt van kabels.
Ja, het is mogelijk om te communiceren met andere deelnemers tijdens een silent disco. Omdat de muziek alleen via de koptelefoons wordt afgespeeld, is het geluidsniveau om je heen veel lager, waardoor het gemakkelijker wordt om met anderen te praten.

Contactgegevens

T. 0626662192
E. info@supersilentdisco.nl
3311HE, Dordrecht
KvK: 62853880
BTW: NL854984446B01